Celo življenje sem se videla Grdo v obraz I Moja zgodba

Objavil Suzana Trnovšek dne

Že od časa osnovne šole sem imela težave z izgledom. Šlo se je za zelo grde ter temačne občutke v meni, ki sem jih doživljala preko obraza. Videla sem se kot zelo grdo kar se je odsevalo tudi preko določenih posameznikov, da so me videli tako kot sem se videla ter čutila jaz. V nekaterih ljudeh se je prebudil tudi gnus, ko so me pogledali v obraz. Na samem pričetku sem to močno doživljala ob učiteljici Vidi, ki nas je učila Zemljepis ter Zgodovino. Videla sem ta njen odpor ob pogledu na moj obraz. Ni me marala. Svoje priljubljene učence je izbirala po izgledu ter priljubljenosti. Kar je tudi povzročilo, da se nisem mogla učiti teh dveh predmetov.

Močno se mi je tudi prebudil občutek gnusa do svojega obraza ob očetu. Najmočneje takrat, ko je mene in Karmen zmerjal z imeni: prasice, svinje, packe, umazanke…Pri teh besedah sem na svojem obrazu takoj začutila bolečino: “Grda sem”. Vsakič ob pogledu v ogledalo sem slišala te besede in jih nato videla kot grde izraznosti na mojem obrazu.

Kasneje pa se je stanje še zelo poslabšalo. Videla sem se kot najgršo osebo na planetu. Ob vsaki zavrnitni ali neprijetnem dogodku ob partnerju sem interpretirala dogodke s svojim videzom. Vse to pa se mi je potrjevalo v zunanjosti preko partnerjev, ki so želeli moj videz spreminjati. Prav vsak moški v mojem življenju je želel, da imam drugačno frizuro. Kasneje sem posledično postala obsedena s frizurami, se z njimi poistovetila ter privlačila zelo neprijetne izkušnje s frizerji.

Bolj kot sem se bližala svojim tridesetim letom, bolj sem se videla v obraz kot moški. Kot bi se ob pogledu v ogledalo moj spol spremenil v moškega. Videla sem približno 60 let starega moškega in ob tem me je spreletaval gnus. Zato sem velikokrat ignorirala ogledala in se nisem želela več pogledati. Spraševala sem se: kje je tista lepa mala Suzana, ki je imela tako čist in sveti obraz? Kje je?

Brez ličil nisem nikamor odšla. Če pa me je kdo zalotil brez ličil sem hitro zbežala ali pa sem glavo povesila. Saj me je bilo sram. V svoji glavi sem imela milijon monologov o svojem obrazu. Kar je povzročilo, da so čustvene bolečine izoblikovale po tridesetem letu zelo starikast, gubast, brez živosti in zelo temačen obraz. Težke so mi bile opazke moje mami, ki sem ji videla na očeh kako ji moj videz ne ustreza. Vedno je poudarjala kako sva s Karmen bili včasih lepi. In, da bi mi ustrezala bolj druga frizura ter svetlejši lasje. Ti stavki so me dolgo močno boleli.

Kako sem se videla me je omejevalo povsod v življenju. Zelo močno predvsem pri samozavestnih moških ter pri delu! Vendar vse se je spremenilo, ko sem začela zdraviti svoje trpljenje od znotraj. Takrat se je začelo moje petletno popotovanje zdravljenja bolečin “grda sem”. Bilo je popotovanje, ki me je pričelo šokirati z realizacijami zakaj se vidimo grde, kako nastanejo ti občutki v nam o katerih opisujem v podrobnost TUKAJ.

Življenje me je v tem času (času zdravljenja od znotraj) blokiralo, da bi lahko odšla kamorkoli k frizerju saj je želelo, da se v popolnosti soočim z izgledom. Nezmožnost iti k frizerju je bilo takrat zame nekaj najhujšega saj sem bila odvisna od lepe frizure. Če mi je uspelo “nabrati” denar ter iti k frizerju, pa sem doživela veliko katastrofo – vedno je šlo nekaj narobe ter v meni prebudilo še več občutkov “grda sem”. V roku petih let sem imela spuščene lase le nekajkrat (največkrat ob snemanju video posnetkov in temu sem dodala vedno veliko ličil). Saj sem ob spuščenih laseh videla v ogledalu vedno grdega moškega.

Medtem, ko sem s spetimi lasmi bila prisiljena pokazati vse svoje poteze, ki sem jih preko popolnih preteklih frizur skrivala. Kakorkoli sem si frizuro naredila, nisem po tridesetem letu uspela doseči zadovoljstva ali prekriti te občutke da sem grda. Bili so na površju in povzročali težko trpljenje.

Postopoma se je z zdravljenjem mojega trpljenja od znotraj odsev v ogledalu pričel spreminjati skozi moje čutenje in misli. Začela sem zaznavati, da vidim sebe drugačno. Začela sem videvati utrinke ženstvenosti na obrazu. Bolj kot so mentalne bolečine odhajale, večkrat sem videla več nežnosti, mehkobe, sijaja, nežnejše poteze, bolj sproščene ustnice. Vse omenjeno je v trenutkih prišlo na površje in nato za nekaj časa ponovno izginilo. Izginilo pa je iz razloga, ker sem morala zdraviti še druge čustvene bolečine, ki so prišle na površje mojega zavedanja.

V zadnjem letu zdravljenje trpljenja od znotraj

pa so se začele dogajati velike spremembe, ki so postale rezultat zdravljenja trpljenja od znotraj. Monologi negativnosti do svojega obraza so začeli odhajati. Začelo se je popolno sprejemanje svojega obraza, svojih “nepopolnosti”, kože, naravne barve las in vsega kar sem pred tem sodila… In pred nekaj dnevi sem si izpustila svoje lase ter se osvobodila prepričanja, da sem s spuščenimi lasmi grda.

Naenkrat je vso trpljenje povezano z obrazom pričelo odhajati. Odpravila sem se v trgovino s spuščenimi lasmi in tokrat svobodno kot še nikoli poprej. Brez ličil in prepričanj, da sem grda, da mi daljši lasje ne pašejo, da sem ogabna in sramota.. Začutila sem globoko notranje sprejemanje svoje kože, popokanih kapilar okoli nosu brez, da bi se obremenjevala kako me bodo drugi videli.. Počutila sem se odraslo žensko, ki je končno postala v socialnem življenju svobodna – nič več se nisem skrivala in zame je to postalo nekaj popolnoma novega. Spoznala sem kako sedaj lažje delujem iz svoje resnice ter se izražam. Saj je pred tem bila vedno zunanja maska določene podobe, ki sem jo igrala. Prav to poistovetenost z izgledom me je blokiralo, da nisem mogla sebe izražati ter se bolje v resnici spoznati.

Sedaj ob pogledu v ogledalo ni nobenih sodb. Sedaj vidim prodiranje zavedne svetlobe skozi moj obraz in končno nimam skoraj nobenih misli več. Vidim lepo energijo in postopoma se sedaj moj obraz lahko z zavedno svetlobo prične spreminjati, obnavljati v tisto stanje, ki je bilo na samem začetku – bolj čisto, svobodno, lepo in živostno. Nisem še čisto zaključila s procesom ampak velik del je že odšel, ki pa je že močno občuten saj sodb skoraj ni več. Res neverjeten ter svoboden občutek. Skoraj kot, da bi se na novo rodila.

Astrološki kratek vpogled – zakaj sem se videla in doživljala grdo?

Na predelu mojega obraza se nahaja energija Škorpijona. Kar pomeni, da se vedno vse temačne, skrite, težke čustvene bolečine, ki jih predstavlja Škorpijon, naselijo pri meni na obraz. Vsaka doživeta negativna in travmatična izkušnja je vplivala na to kako se vidim, čutim in doživljam. Ker pa imam povečano energijo Škorpijona z razteznim planetom Jupiterjem, pa pomeni, da so moje težine v meni povečale težavnost z mojim obrazom. Zato se sem že zelo zgodaj v otroštvu videla grdo.

Ker je Škorpijon lociran v tretji astrološki hiši pa tudi pomeni, da so vse težke in temačne izkušnje najmočneje doživete v času odraščanja, ko smo prejemali prepričanja doma, v okolici ter tudi v šoli. Zato so zame bile v šoli, okolici in doma zelo težke izkušnje, ki so se “naselile” v obraz. Kar je povzročilo močno staranje po tridesetem letu.

Poleg Škorpijonove energije na obrazu sem imela oteženi planet Venera. Rodila sem se z Venero v mentalnem znaku, ki nas v neravnovesju poveže s strahovi. Kar pomeni, da vsak strah, ki sem ga doživela preko temačnosti, je vplivalo na to kako se vidim ter kako me vidijo drugi. Ko je Venera v vodnarju pomeni, da je vsa energija tega planeta “na glavi” – na laseh, obrazu. Zato sem tudi postala obsedena s frizerji oz. frizurami. Ker pa nisem bila povezana s srcem, pa nisem znala ljubiti svojega obraza, frizuro, lase…vse dokler nisem pričela zdraviti temačne izkušnje iz preteklosti.

Kje začeti zdraviti “Grd-a sem”?

1. Najprej ti predlagam, da pogledam v tvojo osebno astrološko karto. Kjer ti pobližje predstavim kako pri tebi operirajo te čustvene bolečine, katere so vzročne bolečine ki so te pripeljale do tega, da se ne vidiš lepo/lepega, na kakšen način ter kje je pri tebi potrebno dati največ zavedanja. Ravno tako te usmerim na katerem področju je potrebno začeti zdraviti svoje težave z videzom. Največkrat direktno ne gre ampak je potrebno iti s strani kjer so ta trenutek planeti najbolj aktivni. Zato ti predlagam astrološki vpogled v tvojo osebno karto kjer ti podam razumevanje, smernice ter pomagam, da aktivno pričneš zdraviti tvoje trpljenje z videzom. Klikni tukaj, opiši mi tvojo težavo z videzom in prejmi mojo astrološko pomoč.

2. Zdravljenje tvoje samopodobe lahko pričneš tudi sam-a. V tem primeru priporočam, da pričneš z aktivacijo povečevanja zavedanja. Iz razloga, ker mora biti tvoje zavedanje povečano, da se lahko te čustvene mentalne bolečine pričnejo zdraviti s tvojo zavedno svetlobo. Kot tudi, da imaš v sebi zavedno moč in ujameš vse vzorčne poistovetenosti s svojim obrazom. Aktiviraj zdravljenje od znotraj s temi 4-imi vajami in jih uporabi vsaki dan. Kot začetnica/začetnik pa uporabi tale koledar, da se naučiš vpeljati vaje postopoma.

Kategorije: Moje zgodbe

Suzana Trnovšek

Suzana Trnovšek

Sem strastna raziskovalka problematik skozi astrologijo in k vsaki problematiki ali vprašanju pridem do dna. Pri branju astrološke karte ne napovedujem prihodnosti vendar razkrivam vzroke, razrešujem problematike, pogledam v globino situacij… ki na površini ali zunanjosti niso razumljive, ozdravljive ali razrešene. S sestro Karmen sva šli čez stiske na vseh področjih najinega življenja kar nama je podalo bogate izkušnje ter razkrilo praktične rešitve. Astrologija pa je postala rešiteljica v samem procesu, da sva se lahko pričeli osvobajati. In osvobodiš se lahko tudi ti s pomočjo te spletne strani, ki nudi najine izkušnje, praktične rešitve ter mojo astrološko pomoč.

0 Komentarjev

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja