Brez službe v času transformacije? Zakaj? Kaj sedaj? | Prvi del

Brez službe v času transformacije? Zakaj? Kaj sedaj? | Prvi del

Brez službe lahko ostanemo v kateremkoli obdobju našega življenja. Ponavadi lahko izguba službe postane velika stiska za nas. Stiska, ker ostanemo brez finančnega priliva, prebudijo se strahovi, postanemo odvisni od nekoga, ostanemo lahko brez osnovnih dobrin za preživetje in še mnogo več. Vendar velikokrat pa se ob teh situacijah zgodi, da postanemo tudi ujeti med ljudmi ali ob osebo, ki nam ob izgubi službe predstavlja še večji izziv. To je lahko parnter/partnerska, oče, mati, vsi ostali družine ipd. Izzivi so lahko, da nas ne podpirajo, doživljamo žaljivke ali pa nas oseba zlorablja. Ne moremo jim ubežati, se “braniti” ker smo brez denarja, da bi se lahko z osamosvojitvijo ali ločitvijo preživeli.

Izguba služba je lahko eden izmed vzrokov, ki te je popeljala v transformacijo. Ali pa se je v času transformacije zgodilo, da si ostal-a naenkrat brez službe. Kakršenkoli razlog se nahaja pri tebi ti spodaj opisujem več tem zakaj si brez službe, kaj narediti v tej situaciji in kako se soočiš z ostalimi izzivi, ki pridejo kot posledica izguba službe. Najprej pa ti naj opisujem najino popotovanje do brezposelnosti.

1. Najino popotovanje

Jaz in Karmen sva se že pred vstopom v transformacijo soočali z ogromno težav. Prva sem bila jaz saj sem postajala od stresne službe izčrpana. V službi nisem uživala in hkrati sem doživljala nezmožnost razmišljanja o čemer drugem kot o službi. Tri leta močnega stresa, razdajanja za podjetje, dajanje sebe na zadnje mesto, delanje nečesa v čemer nisem nikoli uživala, delala za dve osebi, me je popeljalo do zdravstvenih težav.

Najprej se je pričelo z bitjem v ušesu, mravlinčenjem v glavi in kaj kmalu se mi je porušil celoten imunski sistem. To pomeni, da sem doživela popolni kolaps svojega fizičnega telesa in od tistega dne dalje nisem mogla narediti niti eno stvar za delo več. Obiskala sem zdravnico in skozi njo sem dobila opozorilo, da moram pustiti službo. Takoj sem začutila alarm, pustila službo, prodala vse kar sem imela in se na podlagi svojega čutenja podala v Ameriko. Natančneje v New York.

Tam sem spoznala gospo, ki mi je podarila milo za obraz in poudarila, da bo pomagalo moji težavni koži. Milo sem poizkusila. Navdušilo me je in od tistega dne dalje me je življenje s časoma popeljalo do izdelovanja kozmetike shan. Dobila pa sem idejo, da jo pričem predstavljati ostalim in pri tem lahko zaslužim nekaj denarja. Vendar ta ideja se ni kar tako zlahka uresničila saj so me po vrnitvi domov čakala druga presenečanja.

Ob vrnitvi iz Amerike sem se preselila k sestri v Latkovo vas. Bila sem brez službe, že skoraj brez prihrankov in Karmen z vedno večjimi težavami v službi. Pričela je doživljati panične napade. Začelo se ji je veliko vrteti, klicala me je vsake toliko časa iz toalete v službi in s vzpodbudnimi besedami sem ji takrat znala pomagati iti čez izzive. Največjo težavo sva imeli, ker bi njena odpoved lahko prinesla pri nama konec kakršnihkoli prilivov za naju. Pritiski so iz dneva v dan postajali večji. Karmen je doživljala ekstremni stres. Vsaki dan se je mučila, me klicala po telefonu, jaz pa sem se počutila nemočno saj nove službe nisem mogla dobiti.

Ta stiska napetosti in stresa je trajala kar nekaj časa. Mislim, da je trajala približno 6-8 mesecev. Občutki v nama so bili polno groze in poleg vsega sva bili sami, brez podpore. Na nikogar se nisva mogli upreti ali nasloniti. Nekega dne pa se peljem iz trgovine in zaslišala sem močan intuitivni glas v meni: “Ugasni radio”. Ugasnila sem radio in prisluhnila dalje.

Ponovno je prišla intuicija z vso močno silo skozi mene, ki je dejala: “Karmen naj pusti službo. Vse bo še dobro”. Začutila sem resnico, spreletel me je občutek mirnosti, zaupanja in vedela sem, da je to res zadnji čas, ko mora službo pustiti saj se njenemu zdravju ne piše najboljše. Stopila sem do nje, ji povedala informacijo, odšla je v službo in dala odpoved. Tako sva ostali sami, brez službe, Karmen pa že naslednji dan z močno paralizo obraza, z mentalnimi težavami, močnimi bolečinami od paralize, težavami z želodcem. Naenkrat je skozi njo prišel celoten valj vseh težin, ki jih je v času službe tlačila, zadrževala in kontrolirala v sebi.

Kaj pa sedaj sva pomislili? Kako dalje? Krediti niso bili odplačani. Limiti visoki. Tudi ostali dolgovi. Klici iz banke zaradi neporavnav trajnikov. Brez denarja za plačilo najemnine, stroškov, za hrano, za najini muci… Vendar vseeno NE BREZ VSEGA. Vsi opisani pritiski so naju popeljali do odkritja notranjega sveta s katerim pa se je pričela transformacija oz. zdravljenje najinih težav od znotraj. In razumevanje zakaj sva izgubili službo ter štiri leta kasneje odkrili, da sva si z brezposelnostjo pravzaprav rešili najina življenja.

2. Brez službe si z namenom

S Karmen sva sami stopili vstran od podjetij v katerih sva trpeli saj je šel stres že predaleč. Obe sva zapustili službo zaradi stresa in posledično zdravstvenih težav. Zaradi najinih odločitev se je marsikdo razburjal. Starši niso podpirali najine odločitve. Prijatelji so mi govorili, da sem zelo nora, da si v največji krizi izmišljujem s službo in da naj izdržim kjer sem. Bivši šef mi je poudarjal finančno krizo in kako se bodo zadeve poslabšale zato, da bi ostala. Ampak nihče naju pa ni razumel in čutil najinega notranjega stanja, ki je kričalo od nesreče, nezadovoljstva, stresa in vseh mentalnih pritiskov.

Prepričana sem, da če bereš tale članek zelo dobro veš o čem govorim. Okoli naju so se razburkale vode, da delava napako. Prebudili so se nama strahovi pred tem kako bova preživeli dalje vendar danes ti lahko povem, da se je vse izpeljalo dobro. Za nič na svetu ne-bi zamenjala in spremenila odločitev drugače. Dobro je bilo, da sva pustili službo saj bi lahko že danes ležali v grobu. Napis katerega bi nama lahko dala na na najin grobovnik bi bil: “Nikoli nista sledili sebi. Zato sta zaradi stresa zboleli, se izmučili in zapustili zemljo zelo nesrečni…Nikoli nista resnično živeli življenja…Kako žalostno…”

Vsaka izguba službe, ne glede na to ali je bila prostovoljna ali prisiljena se zgodi z namenom. V življenju pride trenutek, ko nas življenje prisili vstopiti vstran od nečesa kar ni naša resnica ali pa nam službo odvzame, če prostovoljno nismo pripravljeni oditi. Kakorkoli se zgodi je v ozadju velik namen, ki ti skozi neprijeten dogodek kot je ta želi nekaj sporočiti. Naj ti povem zakaj si brez službe ta trenutek ostala…oz. kaj bi lahko bil eden izmed razlogov, da boš bolje razumel-a pravi namen:

Brez službe si ostal-a ker:

– je sedaj čas, da se posvetiš sebi!

Življenje ti je dejalo, da sedaj imaš prosti čas, da vstopaš v notranjost z rednim meditiranjem, hodiš vsaki dan v naravo in se prizemljuješ tam, se povezuješ s sabo, z zavedanjem raziskuješ svoje čustvene bolečine, ki so te pripeljale do te točke, se razvajaš s preprostimi vsakdanjimi stvarmi, pričneš z opazovanjem okolice z zavedanjem, prisluhneš ptičkom, ki te zjutraj zbudijo ipd.

Karmen je hodila k gospe, ki ji je delala refleksoterapijo. Po nekaj terapijah, ji je povedala, da je zaprta kot lupinica in ne glede na to koliko terapij bo naredila, ji le-te ne bodo pomagale. Ko je ostala brez službe, sva se vrnili k staršem domov, vzeli vstopanje v notranjost zelo resno. Še posebej pa je Karmen posvetila energijo naravi. Vsaki dan je odšla po 1 uro z najinima mucama v naravo. Šele dve leti kasneje je spoznala kako pomembno je bilo za njo sprejeti brezposelnost, se posvečati sebi saj je dve leti kasneje občutila čustveno bolečino, ki je bila velika čez celo telo, vse do grla! Občutila jo je kot blokado med meditiranjem. Potrebovala je 2 leti, da je bolečina prišla na površje oz. v ospredje in se prične zdraviti.

Ob občutenju, ki ga je doživela sva osupli in spoznali kako si je pravzaprav z izgubo pričela reševati SVOJE ŽIVLJENJE. Takrat sva dobili obe zelo veliko spoštovanje do same transformacije, do brezposelnosti, do zaščite, ki sva jo prejeli in bili hvaležni, da sva bili prisiljeni iti k stašim domov.

– te življenje želi rešiti

Življenje te želi odrešiti trpljenja in rešiti pred morebitno prihajajočo boleznijo. Vse bolezni nastanejo zaradi stresa oz. skupka čustvenih bolečin. Izguba službe je lahko eden izmed alarmov, da preprečiš nastanek bolezni in predvsem se osvobodiš vseh preteklih bremen v sebi. Sedaj je čas, da nekaj za to narediš. In z brezposelnostjo imamo časa VEČ KOT DOVOLJ.

– ti življenje ponuja novo priložnost

Priložnost, da odkrivaš sebe, se osvobajaš, porušiš napačnega sebe in spoznaš kdo v resnici si. Kajti, ko se zliješ s svojo resnico, potem se pravo popotovanje tvojega življenja s polno sreče, ljubezni, obilja, izpopolnjenosti lahko prične.

Obe s Karmen sva neskončno hvaležni, da sva se odprli brezposelnosti kljub temu, da ni bilo enostavno. Takrat sva mislili, da sva se podali na transformacijo samo zato, da se odpreva obilju, se rešiva dolgov in ozdraviva bolezni. Ampak je za tem stalo mnogo več in sicer – pravo spoznavanje popolne izraznosti sebe.

3. Dovoli si biti brezposeln/brezposelna

Prepusti se svoji brezposelnosti ne glede na to kako je ta trenutek težko ali polno strahu. Dovoli stanju, da je takšno kot je saj te tako lahko popelje nato na naslednjo stopničko in ti pomaga skozi finančne turbulence, izzive z ljudmi, skozi dolgove oz. karkoli se v tem trenutku pri tebi dogaja.

Izpusti upiranje, hitro iskanje službe in raje globoko vdihni, sprosti ramena in si preberi drugi del članka, v katerem ti podajam praktične nasvete kako se soočiš z brezposelnostjo in se odpreš službi kot tudi denarju v času, ko nimaš službe.

 

 II. del z nasveti iz lastnih izkušenj >>

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart