Astrološki znaki & čakre – kako se med sabo povezujejo?

Vsak astrološki znak se tesno povezuje z našo čakro oz. delom našega bistva. In vsaka čakra v nas se povezuje s kvalitetami in karakteristikami astrološkega znaka. Pri vpogledu v našo osebno astrološko karto lahko vidimo, da se nahajajo v nas kvalitete in karakteristike vsakega astrološkega znaka posebej. Razlika pri vsakem posamezniku pa je ta, da se nahajajo pri vsakem na različnih področjih življenja in nekatere dominirajo bolj, druge manj.

Vsako področje v našem življenju je podkovano z določeno energijsko močjo v nas in s specifično čakro. Bolj kot postaneš tega zaveden/zavedna katera tvoja čakra se povezuje z astrološkim znakom, bolj jo lahko krepiš kot tudi lažje zdraviš vse svoje čustvene blokade na tem področju.

Spodaj najdeš razumevanje katera čakra in astrološki znak sta med sabo povezana. Tako lahko spoznaš katere čakre so pri tebi v osredju, bolj dominantne in pomembne, da jim daš vso pozornost.

Oven

Nas poveže z našo solar pleksus čakro. To je ognjena čakra, ki dela največje premike. Tam kjer se nahaja pri tvoji astrološki karti tam se nahaja tvoja največja moč. Če se v tem znaku nahajajo tudi planeti, potem igra ta hiša še večjo in pomembno vlogo skupaj s solarnim pleksusom.

Oslabljen oven: nam ustavi življenje, napolni s frustracijami, jezo, agresivnostjo, napadi ipd.

Bik

Znak bik nas poveže z našo srčno in zemeljsko čakro. To je fiksen znak, ki je velik predstavnik prizemljevanja, ki nas poveže s trenutkom zdaj od odpre pravi vrednosti v nas. Kjerkoli se nahaja pri tebi bik tam je potrebna močna prizemljenost, stik s svojim telesom in naravno zlitje s trenutkom zdaj.

Oslabljen bik – nas napolni s tako fiksnimi prepričanji, da ne vidimo niti eden meter od njih, oslabi našo vrednost, finančno stanje, nas odzemlji in napolni s strahovi pred prihodnostjo;

Dvojček

Znak dvojček nas poveže z našo grleno čakro. Še posebej predstavlja lahkotno izražanje svojih misli skozi naše izražanje. Njegova posebnost je prenesti iskreno miselnost v glas in dobro žongliranje misli z resnico.

Oslabljeni Dvojček – nas poistoveti z umskim razmišljanjem in dvojnostjo. Izrekamo eno, mislimo nekaj drugega. Tukaj gre tudi za obrazne fasade za katerimi se lahko skrivajo negativne, neiskrene misli.

Rak

Znak rak nas poveže z našo srčno čakro, našim najglobljim čutnim, ljubečim, nežnim občutkom, ki nas povežejo z domom v sebi. Kjer se nahaja znak Rak v astrološki čakri tam se nahajajo globoki občutki ljubečnosti, občutkov da smo prispeli “domov” in srčnim manifestacijam.

Oslabljeni Rak – je znak čustvenih blokad pomanjkanja ljubezni do sebe, iskanja ljubečnosti drugje, globoke zamere, preveliko navezovanje na nekoga/nečesa, zapiranje pred čutnostjo in manifestacijam.

Lev

Znak lev nas poveže s srčno čakro in solar pleksusom. Poveže na drugačen način kot pri Raku. Lev v nas prebudi srčne želje, prebujeni pogum skozi srčne želje, stopiti naprej pri stvareh ki jih ljubimo in obožujemo, biti v pogumnem stanju z občutki ljubezni, s srčnostjo in ponižnostjo pomagati drugim…

Oslabljeni Lev – v nas prebudi narcističnost, jaz-jaz-in samo jaz-sem pomemben/pomembna, brezčutnost, brezobzirnost na druge, bahavost, misliti samo na svoje potrebe in želje…;

Devica

Nas poveže s tretjim očesom in grleno čakro. Tretje oko nas popelje v videnje podrobnosti, ki jih drugi posamezniki ne vidijo in nato miselno procesirati in izraziti videnje skozi grleno čakro. Analitičnost skozi tretje oko nudi globok in višji vpogled v neznane modrosti, ki razrkivajo resnico.

Oslabljena Devica – nakazuje zaprto tretje oko kar pomeni, da se tukaj nahaja ogromno kritiziranja, sodenja, samokritičnosti, obsojanja, okrivljanja…Medtem, ko grlena čakra lahko simptome tretjega očesa pretvori v grobo govorenje in negativnost;

Tehtnica

Znak Tehtnica nas poveže z našo srčno čakro, brezpogojne ljubezni. Občutki ljubezni se nato pri tehtnici zlahka prelivajo in zlivajo z globino, sprejemanjem, odprtostjo k drugim posameznikom. Srčna čakra nosi tukaj predvsem vpogled ljubezni do sebe, ki se zlahka prepleta med posamezniki.

Oslabljena Tehtnica – nakazuje ogromno čustvenih bolečin, ko gre za ljubezen do sebe in prejemanje ljubezni v času otroštva. Takrat ta znak ne občuti globino ljubezni, jo ne zna dajati kot jo tudi ne more prejeti. Težko vzpostavi ravnovesje.

Škorpijon

Znak Škorpijon nas poveže z našo sakralno čakro. Pri tem vodnem znaku so tukaj izpostavljena globoka čustva – čutni občutki, globino občutkov, spolno energijo, ki je energetsko prenesena skozi specifično področje našega življenja. Kjerkoli se Škorpijon pri tebi nahaja, nakazuje kje se globine sakralne strasti nahajajo v tebi.

Oslabljeni Škorpijon – nakazuje globoke bolečine ljubosumja, prešuštva, neiskrenosti, izrabljanje škorpijonove moči, izkoriščanje negativne energije, manipulacije ipd.

Strelec

Znak strelec nas poveže s tretjim očesom. Pri tem znaku gre za vstopanje v višje modrosti, višje razumevanje ki ni umsko ampak seže v realm od koder prihajamo. Vstopi se do njih skozi tretje oko. Kjer se nahaja strelec pri tebi tam se nahajajo tudi globoki občutki miru, višje razumevanje, modrosti in izjemna osvoboda.

Oslabljeni Strelec – nakazuje blokade na tretjem očesu. Kar pomeni, da je posameznik odraščal z ogromno prepričanji, ki pa so v njemu prebudile ogromno sodb, pogojenega življenja, ki drži človeka vstran od svobodnega in ognjenega življenja.

Kozorog

Znak Kozorog nas poveže z zemeljsko čakro. Tukaj se gre predvsem za izražene kvalitete stabilnosti, zrelosti, strukturiran pristop k življenju in izjemno močne prizemljenosti, ki jo ponuja odprta zemeljska čakra. Tam kjer se nahaja kozorog tam se nahajajo zreli darovi odločnosti, stabilnosti in zmožnosti delati učinkovite spremembe pri delu.

Oslabljeni Kozorog – nakazuje karmične blokade na predelu nog, ki v nas prebudi ogromno trdega mučenja pri delu, strahov, karmičnega oklepa pred čustvi in zadržanosti;

Vodnar

Znak Vodnar nas poveže z našo kronsko čakro. Pri tem znaku so poudarjene kvalitete svobodomiselnosti, svobodnega in futurističnega vpogleda, “drugačnosti” ki v tem primeru predstavlja pogled brez poistovetenja z umom. Kjer se nahaja Vodnar tam se pri posamezniku nahajajo višja dejanja, izvedena skozi kronsko čakro, ki so potrebna na Zemlji, da porušijo umsko-trpeča se dejanja.

Oslabljeni Vodnar – nakazuje blokade na kronski čakri, ki posameznika naredijo kot upornika, izpostavljanje drugačnosti, protestiranje določenim pogledom, težko socializiranje ali težave s prijatelji.

Ribica

Znak Ribica nas poveže z zemeljsko čakro, natančneje s globokimi čustvi, ki se nahajajo na predelu stopal. Kjerkoli se ta znak pri tebi nahaja tam se nahajajo največja magičnost in zmožnost manifestiranja magičnosti. Občutki globoke čutnosti in videnja vsega in vsakega kot eno prebudi magične občutke v sebi, ki posledično vplivajo na druge. Da doživimo magičnost, mora biti le-ta v popolnosti prizemljena – do konca oz. do stopal. Poudarjeni so tudi nevidni darovi v nas.

Oslabljena Ribica – vsi imamo oslabljeno Ribico saj ima ribica dom v karmični hiši. Tukaj gre predvsem živeti življenje iz iluzij in nevidenje realnosti, bežanje od soočanja ali realnosti, sanjarjenje brez dokončne prizemljenosti, težki izlolirani strahovi ki so potlačeni na nezavedni del v nas.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja