Kaj pomeni, če te je strah meditirati?

Kaj pomeni, če te je strah meditirati?

Največkrat nas zavajajo izgovori, da meditacija ni za nas ali pa da zanjo nimamo časa. V resnici pa se bojimo sebe. V sebi nosimo strahove pred neznanim, pred izgubo kontrole nad življenjem, strah pred smrtjo, pred temo, strahove pred nevidnimi silami, strah pred občutenjem čustvenih bolečin, pred soočanjem s strahovi, strah pred videnjem neznanega,…itd.

Ko se bojimo stopiti v stik s sabo skozi meditacijo, postanemo zelo omejeni. Živimo površinsko življenje, pestijo nas nenehne težave, kmalu privrejo na površje bolezni, odteženi so partnerski odnosi, finančne skrbi so na dnevnem redu, itd…,,, skratka naše življenje se vrti v začaranem krogu. Največkrat za naše težave krivimo življenje, ljudi, situacijo, državo, obdobje,…Ne da bi vedeli, da si življenje kreiramo sami, skozi svojo notranjost – v katero moramo dnevno vstopati s pomočjo meditacije – če se želimo osvoboditi, ozdraviti strahove in se ločiti od težkega površinskega življenja.

In kaj življenje želi od tebe?

Želi, da zavržeš izgovore in se soočiš s strahovi pred meditiranjem, ki ti preprečujejo vstopiti v svoj tempelj! To je najprej. S tem pa želi da se osvobodiš trplenja in da se odpreš svoji resnici. Želi da zase narediš tisto kar je najnujneše – se odpreš svoji notranjosti s pomočjo meditacije! Prej kot to storiš, boljše zate, tvoje telo in življenje.

Kako si lahko pomagaš premagati strahove pred meditiranjem?
  1. Prični meditirati ob osebi, ki ji zaupaš. Priporočam ti meditacijo »Odpiranje in uravnavanje čaker«, ki jo uporabljam tudi jaz;
  1. Če te osebe nimaš, potem prični meditirati sam/a podnevi z odprtimi očmi;
  2. Če meditiraš ob večerih, potem si pomagaj s prižgano lučjo;
In kaj je zate najpomembnejše?

Da greš čez svoje strahove, ne glede nato kako težko je! Ko se soočimo s temo v nam, lahko nato pogleda svetloba skozi nas. Zelo pomembno je da izveš, da se boš v svoji notranjosti počutil/a najbolj varno, zato se meditiranja ne rabiš bati.

Ta prispevek ima 2 Komentarjev

  1. Neprestano živim v strahu,razmišljam kaj bo če bo.Imam mamo ki me neprestano straši boš že videla kaj bo če mene zmanka.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart