1# Neresnica Duhovnosti – Ne smeš se razjeziti, izraziti jezo oz. biti reaktiven

1# Neresnica Duhovnosti – Ne smeš se razjeziti, izraziti jezo oz. biti reaktiven

Danes te želim popeljati skozi prvo neresnico Duhovnosti za katero menim, da je pomembno, da se z njo spoznaš! Bila je velik in trd oreh v raziskovanju te trditve saj sem se z JEZO soočala na vseh ravenih, ki je mogoče!! In jo kar nekaj časa zadrževala v sebi saj sem živela v prepričanju, da jo ne smem izraziti! Vendar razkritje neresnice me je DRASTIČNO pričelo osvobajati od jeze ter sprožati velike spremembe! Le tako sem pričela prihajati do odpuščanja. Torej poglejva današnjo neresnico s katero te želim bolje spoznati.

1.NERESNICA – Ne smeš se razjeziti, izraziti jezo oz. biti reaktiven

To neresnico sem v svoji globini zelo močno raziskovala. Kajti skozi transformacijo, v zdravljenju svojega trpljenja je prišlo ogromno jeze na površje. Najmočneje do staršev! Nikoli se v mladosti nisem postavila zase, bilo me je preveč strah. Čustvene bolečine pa močno zatrte v meni saj sem se morala naučiti pretvarjati, da je vse ok. Nato je nastopilo zdravljenje trpljenja z zavedanjem, ko je prišlo vse zatrto na površje. V velikih sunkih, močnih valih in z intenziteto jeze, ki jo še nisem nikoli občutila do takšne mere! Še posebej, ko so izzivi iz otroštva s strani staršev ponovno prišli na površje. Torej “kaj z jezo, ki je prišla na površje narediti?” JE VPRAŠANJE.

Duhovnost uči, da ne smemo biti reaktivni. Tudi zakon privlačnost uči, saj reaktivnost povzroči še več reaktivnih situacij. Ravno tako duhovnost uči, da moramo razumeti ljudi, ki so nas zlorabljali, nam storili grde stvari, nas posilili, nas poniževali…Duhovnost uči, da moramo stopiti vstran od jeze ter začutiti z ljubeznijo tega človeka, ki nam  je storil slabo …itd. VSE omenjeno nosi delno resnico, ki jo duhovnost uči! Vendar pri tem učenju MANJKA EDEN POMEMBEN DEL, KI SVA GA S KARMEN morali razkriti ter predelati sami!

In sicer: preden pridemo do stanja, ko lahko človeku na katerega smo jezni odpustimo, se ločimo od jeze do njega, ga razumemo, začutimo z ljubeznijo itd…MORAMO NAJPREJ ODOBRITI SVOJO JEZO V NAM, ji dati pozornost, zavedni prostor, se ji predati, priti do nje, ji pustiti obstajati in tudi pustiti, da se zlije iz nas!! Najprej je potrebno procesirati svoje bolečine, da lahko nato pridemo do ločitve od jeze, da lahko stopimo ven iz trpljenja, da lahko razumemo ljudi, ki so nas prizadeli! NAJPREJ MORAMO POSKRBETI ZASE!!

Resnica:

Kar sem odkrila in se naučila skozi lasten proces zdravljenja svoje jeze je, DA SI MORAMO DOVOLITI OBČUTITI JEZO, JO IZRAZITI in tudi določene REAKTIVNOSTI SO DOVOLJENE. Kdaj so reaktivnosti dovoljene opišem v nadaljevanju!!

Zato te pozivam, da ne zadržuješ jeze v sebi! Nisi tiho, ko začutiš jezo do nekoga! Ne bežati od nje in jo smatrati, da si zaradi tega slab človek! Jeza je ogromna bolečina trpljenja v tebi, ki ni bila in smela biti izražena nikoli!! Najprej daj sebe na prvo mesto in si dovoli občutiti jezo do staršev, učiteljev, okolice, določene osebe ali kogarkoli te je prizadel!! Izražanje pa je ključni del pri jezi, ki mora biti tudi prisotno!! Da, prični se izražati in povej na kaj ter koga si jezna/jezen!! Lahko poveš sebi na glas ali tudi človeku (ko imaš ob sebi sopotnika o katerem razlagam spodaj). Z izražanjem in čutenjem jeze se dogaja proces opuščanja ter popolnega osvobajanja od jeze!!

VENDAR POZOR!! IZRAŽANJE JEZE ter REAKTIVNOSTI morajo imeti v tebi SOPOTNIKA!! TO JE OBVEZNO saj bo v nasprotnem primeru tvoja jeza dobila novo gorivo, več reaktivnosti in še več grenkobe! Kdo je ta sopotnik? Tvoje zavedanje!! Ko imaš v sebi zavedanje, potem se vse reaktivnosti, izražanja jeze, čutenja jeze ZDRAVIJO s tvojim zavedanjem! Tvoje zavedanje je zdravilna živost, ki v času jeze kot tudi reaktivnosti opravlja zdravilno delo iz ozadja!! In ta korak je tisti, ki še kako prikazuje neresnico glede jeze! Jeza se mora sprocesirati, odpreti v nam!!

Ko se JEZA  z zavedanjem ozdravi, se nato ustvari zavedni prostor v tebi, ki samo od sebe prebudi ljubezen, razumevanje, čutenje, odpuščanje ZARADI ČESAR lahko končno pričneš razumevati ljudi!! Ampak najprej moraš razumeti sebe, se posvetiti sebi in sprocesirati jezo!

Kako prebuditi SOPOTNIKA zavedanja v tebi ter ga krepiti in povečevati?

Z vajami povečevanja zavedanja!! 4 osnovne vaje NAJDEŠ TUKAJ. To je vse kar za začetek potrebuješ, da prideš do jeze, jo tudi ZDRAVIŠ, jo izpustiš, sprocesiraš in ustvariš v sebi notranji mir! Tako prične boleča preteklost izginjati za vedno! Ne bo izginila takoj ampak bo odšla iz tebe postopoma. Tudi, ko bo v tebi nastopila reaktivnost se ob povečanjem zavedanju (po približno 2 letih rednega povečevanja zavedanja) v TISTEM HIPU jeza zdravi!

Zato vzpodbujam čutenje in izražanje jeze do nekoga, če pride to takšne situacije! AMPAK mora biti prisotno povečano ZAVEDANJE!! Mora!! 

Zadrževanje jeze pa je največji strup, ki si ga lahko vsadiš vase!! Zato prični s temi vajami in pridi jezi do dna! Za osebno učenje imam na voljo tudi osebno pomoč. Klikni tukaj in jo prejmi.

Prijava na Suzanine e-novice

Vpišite svoje podatke ter prejemajte Suzanine e-novice dvakrat tedensko.

Strinjam se, da moje osebne podatke obdeluje MailChimp ( več informacij )

Od e-mail novic se lahko odjavite kadarkoli.

Komentiraj

Zapri menu
×
×

Cart